Un any fins ara

Un any fins ara

 

Porto un temps sense escriure res en aquest Blog. Ara, quan disposo de més temps per a mi, resulta que escric menys. I no serà perquè el món que m’envolta estigui més tranquil i més pacífic. Des del món global (Trump, Brexit, Bolsonaro, Síria, Palestina, Sahara,...) a un esglaó més proper (eleccions i re-eleccions a Espanya, el clima polític a Catalunya, Vox,  l’Ajuntament la Comunitat de Madrid, la “Inmaculada virginitat” judicial,...) i a l’espai més proper familiar i personal on la vida va deixant el seu senyal, a vegades estimulant i positiu i d’altres més preocupant.

Temes sobre els que opinar i que preocupen a un sector important de la població n’hi ha amb escreix.

Dec ser jo que cada dia veig menys sentit a dir el que em suggereixen aquests assumptes. I excepte pel que fa als temes més personals, de la resta cada dia s’escriuen moltes planes als diaris, s’omplen moltes hores de ràdio i televisió i apareixen milers de línies a les xarxes socials. I algunes d’aquestes opinions o bé coincideixen amb les meves o, fins i tot, m’han ajudat a formar la meva opinió. Potser és que fins avui, en aquest darrer any, no he tingut prou ganes per seure i afrontar sobre un full en blanc (escric a mà sobre paper) el repte de posar el que penso.

Vull pensar que aquest primer any de jubilació, una mica marcat per un genoll tocat, m’ha fet dispersar la meva atenció i no m’ha ajudat a aprofundir en res. I que consti que ha estat un any molt més feliç que infeliç. Però ara i avui sé que trobo a faltar aquest exercici una mica més ordenat de reflexió i de concreció del meu pensament. I molt més pensant en mi que no en aquells familiars i amics que puguin acabar llegint el que escric.

Així que igual que aquest any he començat a llegir amb més ganes, voldré ser ara més metòdic i reprendre l’exercici d’escriure, amb més freqüència, sobre allò que desperti el meu interès  i sobre el que cregui que tinc alguna cosa per dir.

 

Barcelona 3 d’octubre de 2019

 

 

Ya hace un año

 

Llevo un tiempo sin escribir nada en el Blog. Ahora, cuando dispongo de más tiempo para mí, resulta que escribo menos. Y no será porque el mundo que me rodea esté más tranquilo y más pacífico. Tanto en el mundo global (Trump, Brexit, Bolsonaro, Siria, Palestina, el Sáhara,…) en un escalón más cercano (elecciones y re-elecciones en España, el clima político en Catalunya, Vox y el Ayuntamiento y la Comunidad de Madrid, la “Inmaculada virginidad” judicial,…) y en el espacio más próximo familiar y personal en el que el paso de la vida va dejando sus rastro, a veces estimulante y positivo y otras más preocupante.

Temas sobre los que opinar y que preocupan a un sector importante de la sociedad hay en abundancia.

Debo ser yo que cada día le veo menos sentido a decir lo que me sugieren estos temas. Y además, excepto de los más personales, cada día se escriben muchas páginas en los diarios, se llenan muchas horas de radio y televisión y aparecen miles de líneas en las redes sociales. Y algunas de esas opiniones o bien coinciden con las mías o, incluso, me han ayudado a formar mi propia opinión. O quizás es que, hasta hoy, en este último año no he tenido suficientes ganas para sentarme y afrontar sobre una hoja en blanco (escribo a mano sobre papel) el reto de poner lo que pienso.

Quiero pensar que este primer año de jubilación, un poco marcado por una rodilla tocada, me ha hecho dispersar la atención sin ayudarme a profundizar en nada. Y que conste que este año he sido mucho más feliz que infeliz. Pero hoy y ahora se que encuentro a faltar este ejercicio algo más ordenado de reflexión y de concreción de mi pensamiento. Y mucho más pensando en mí mismo que no en aquellos familiares o amigos que puedan leerlo.

Así que, de la misma manera que he empezado este año con más ganas de leer, quiero ser más metódico y retomar el ejercicio de escribir con más frecuencia, sobre aquello que despierte mi interés.

 

 

Barcelona, 3 de octubre de 2019

 

Escribir un nuevo comentario: (Haz clic aquí)

123miweb.es
Caracteres restantes: 160
Aceptar Enviando...

Jorndi Cots i Moner | Respuesta 07.10.2019 11:31

Sempre són d'agraïr les teves reflexions.

Maria FO | Respuesta 04.10.2019 22:10

Dale Paco que te leemos!

Marga Padullés | Respuesta 04.10.2019 15:26

T'esperàvem amb ganes...

Conxi | Respuesta 04.10.2019 07:25

Es veu que totes aquestes reflexions que presentes et feient de tap.
Estem visquem unes situacions tant preocupants que, crec, costa ordenar-les

Gloria Balague | Respuesta 03.10.2019 21:42

Y los que echabamos de menos tu blog nos alegramos!

Pedro Arive | Respuesta 03.10.2019 19:49

Ea, pues bienvenido seas!

Antonio PIñero | Respuesta 03.10.2019 18:48

Enhorabuena Paco me alegro que vuelvas a escribir, como siempre muy interesante y estimulante leerte. Animo y "p'alante"

Ver todos los comentarios

Comentarios

03.03 | 09:12

Aquest blog és per estar ben orgullós, un espai tan íntim i tan compartit. Felicitats

...
02.03 | 16:22

M'encanta la teva lucidesa i sinceritat en aquest text. Tot i que encara no he fet el pas, em sento molt proper i identificat.

...
01.03 | 21:00

Visitar als amics de comarques podria ser una activitat satisafactòria, pels amics de comarques, sens dubte ho seria.....

...
01.03 | 10:12

En esta nueva etapa no es baladí tener una pequeña actividad "semi-intelectual", relacionada o no con la trayectoria profesional anterior (en tu caso PAUMA)

...